fbpx
Hotel Kőporos Logó
Hotel Kőporos Logó

Új szálloda a Zemplén szívében

dec 20, 2023 | Blog

Három hónappal ezelőtt adták át világörökség részeként nyilvántartott pincesor szomszédságában fekvő Hotel Kőporos**** szállodát, amely pazar kilátással és a természet végtelen nyugalmával várja a pihenni vágyókat, miközben számos lehetőséget biztosít a környezete az aktív pihenés kedvelőinek is.

A hotel kapcsán beszélgettünk a tulajdonosokkal.

Miért Hercegkúton nyitottak szállodát?

A tulajdonosok egy részének családja ezer szállal kötődik a településhez, valamennyi őse innen származik, itt élt. Ezek a gyökerek, kapcsolatok ma is élőek, a mai napig ápoljuk, fenntartjuk őket, nem felejtjük el származásunkat, hagyományainkat. Hazajárunk ebbe a gyönyörű sváb faluba a közelben fekvő Sárospatakról és a messzebb található városokból egyaránt.

A családunk a mai napig rendelkezik szőlőterületekkel a falu környezetében és a szőlőből készült bor érlelésére pincével a falu délkeleti részén fekvő Gombos-hegyi pincesoron. Azon a pincesoron, ami négy szintes elrendezésével mára Tokaj-Hegyalja egyik jelképének is tekinthető.

Szállodának helyszínének kiválasztásakor a legfőbb szempontként azt fogalmaztuk meg, hogy olyan területet keressünk, ahonnan festői panoráma nyílik a zempléni hegyek vonulataira, ahol a kikapcsolódni vágyókat a szőlődombok varázslatos világába kalauzolhatjuk el.

A célunk végig az volt és sikerült is olyan épületet létrehoznunk, amelynek valamennyi modern kényelemmel berendezett szobájából gyönyörködhetünk a környék természeti csodáiban.

Kiket, milyen vendégkört vár a hotel?

Szállodánk természetesen várja a pihenni vágyókat, de nehéz egy konkrét kategóriát megjelölni. Úgy szeretnék, hogy az is megtalálja a számítását, aki a nyugalmat keresi, az is aki aktív kikapcsolódásra vágyik. A Hotel Kőporos ideális egyedül érkezőknek, pároknak, családoknak, de van lehetőség kisebb baráti összejövetelek megtartására vagy akár céges csapatépítésre vagy kis fős esküvő megtartására is!

  

Milyen lehetőséget kínál a környék?

A Zemplén és Tokaj-Hegyalja turisztikai látványosságai, nevezetességei vonzó célpontjai lehetnek az itt megszállóknak, a borkedvelők pedig a szálloda borozójában, teraszán vagy a környékbeli pincék hűs kóstolótereiben ismerkedhetnek meg a borok és a borkészítés rejtelmes és szépséges világával. De van a környéken kalandpark, a történelmet kedvelők pedig számos várat is megtekinthetnek. Ezek a helyszínek autóval könnyen megközelíthetők, de lehetőség van gyalog-vagy kerékpár túrákra is!

És mit ajánlanak egy élményekben gazdag, de mégiscsak fárasztó nap után?

Pótolni kell az elhasznált energiát! Éttermünkben gasztronómiai és kulináris élményekben gazdag időtöltést kínálunk vendégeink részére – időszakosan tematizált borkóstolókkal egybekötve.

A kikapcsolódást segíti a wellness részlegünk is, ahol a fáradt vendégek beltéren a szauna és jakuzzi által nyújtott élményekben részesülhetnek, kültéren pedig dézsafürdők kényelmét élvezhetik.

Szobáink elszeparált erkélyekkel rendelkeznek, ahonnan csodálatos a kilátás és kifejezetten ajánlott az időtöltés azok számára, akik ezt a nyugalmat kedvelik. Ideális az elmélkedésre vagy akár egy jó könyv olvasásához is!